News

Latest from Riderscup

30. July 2016

Flotte vinderridt ved Riders Cup landsstævne (Video)

Morgenen startede med et ordentligt regnskyld, så hele banen lå under vand, og det skulle vise sig at det ikke var dagens eneste regnskyl, det endte dog ikke med at få nogen betydning for rytterne i dagens klasser ved B-stævnet hos Riders Cup, andet en enkelte mindre forsinkelser. Banen tørrede hurtigt op og der blev gjort klar til endnu en dag i springningens tegn, på hvad der forståeligt nok går under navnet “Danmarks flotteste springbane”.

Med mere end 600 starter weekenden over, køres der et intensivt program, for at få alle ekvipager igennem banerne. Det er dog ikke noget det entusiatiske hjælperteam ikke kan klare. Dagen kørte som smurt og rytterne var glade og tilfredse med stævnet og faciliteterne. En af rytterne der især nyder at starte ved Riders Cup er den unge rytter Mille Bisgaard, som denne weekend har hele fem heste til start – fredag lagde hun ud med intet mindre end seks placeringer, mens det i dag, lørdag, blev til to placeringer. Bedste placering i dag blev en flot andenplads på hesten Con Roi e. Con Capitol/ Pablo i LA2** med to nulrunder i tiden 31,73 sekunder, kun slået med ca. et halvt sekund af Anja Lykke Nielsen på Ready 4 You e. Carvallo/ Linaro.

LA1* med fart på
LA1*-klassen gav anledning til nerver udenpå tøjet. Mille Bisgaard ledte an med første nulrunde, med hvad der mentes at være en usårlig tid på 53,12 sekunder, men bedst som man troede, man allerede her kendte vinderen, formåede Rasmine Laudrup på Leopold e. Uskudar Des Malais/ Guidam at overhale hende indenom i tiden 50,46 sekunder. Rasmine red en vanvittig flot fejlfri runde, hvor der på ingen måde var plads til slinger i valsen. Hun skar alle hjørner hvor det var muligt og sigtede målrettet efter en førsteplads. Efter sin flotte runde, overværede Rasmine og hendes makker Leopold trofast resten af sine konkurrenter i klassen og med et mulehårs forskel, vandt hun til sidst klassen foran Per F. Andersen på Heartland e. Heartbeat/ Lobster i tiden 50,68 sekunder.

Spændingen steg i takt med højden på springene… Jo højere springene blev, jo færre fejl blev der redet! Den et-stjernede S-klasse bestod i dagens anledning af ni ekvipager hvoraf hele seks var skimlede. Her blev det til en flot og velovervejet runde til Malene Lykke Nielsen på Acorada 13 e. Acorado Li/ Landego i tiden 78,52 sekunder med blot fire fejl. Ikke nok med at Malene og Acorada indtog førstepladsen i dagens S-klasse, de indtog nemlig også første pladsen i dagens MA1* med nul fejl i tiden 67,08 sekunder. Næstbedste ekvipage i S-klassen blev Michelle Lassen og Ian (SWB) e. Iowa/ Cortez i tiden 86,42 sekunder med fem fejl. Lars Birkedal og hesten Charles indtog tredjepladsen med otte fejl og tiden 74,36 sekunder.

Se og hør Malenes kommentarer til dagens ridt og Riders Cup:

Baghjul til svenskerne
På trods af de mange svenske starter, blev det ikke til mange svenske rosetter – de danske ryttere holdt fanen højt og red sig til næsten alle placeringer i løbet af dagens klasser. Det blev dog til to flotte placeringer i LA2* til Hanna Carlsson på Ballentenskin Drumderry Flight der red sig ind på en tredjeplads og Magnus Jacobson på Corretta der red sig ind på en syvende plads.

I morgen går det endnu engang løs og der springes alt fra LB til S med i alt 172 starter.
Se resultater og startlister HER.

Comments