News

Latest from Riderscup

2. November 2018

Grand opening – hovedstad for hestesporten

Fredag aften lige før præmieoverrækkelsen for CSI2*, indtog Næstveds Borgmester Carsten Rasmussen Riders Cup Arena. Her lød er mange rosende ord til Riders Cup, og de nye indendørsfaciliteter fik sin helt officielle indvielse.

 

Indvielse

– tale ved borgmester Carsten Rasmussen, 2. november 2018

Kender I det, at når man er tilskuer til at springstævne og hest og rytter sætter af inden et vigtigt spring, ja så kommer man helt automatisk til selv at spænde op i maven og ligesom “løfte sig selv op i sædet”? – som om man selv skulle over bommen – eller vil hjælpe hest og rytter over. 

Jeg synes, at det meget godt siger, hvad det er springsporten kan: selv om man ikke selv deltager, ja så er man alligevel med. Og nu er man ikke bare med fra en tilfældig sidelinje – nu er man med fra dette helt, helt fantastiske ridecenter.

Her er springsporten rykket op i superligaen. 

Her kommer folk fra hele Danmark – ja fra hele verden, fordi de ved, at  alt er gennemtænkt, så både heste og ryttere får de bedste forudsætninger.

for når frosten er gået i jorden, når jorden er smattet – ja, når Danmark er gået i vinterhi, så ophæver I årstiderne – her er der altid springtid!

Jeg er som borgmester pave-stolt – simpelthen! Der er mange, der har travlt med at definere vores del af Danmark i forhold til hovedstaden.

Hovedstaden – hovedstaden for hvad?

Ja, der vil jeg nok sige, at Herlufmagle med denne nye hal må betegnes som: Hovedstad for hestesport.

Og sådan en hovedstad skyder jo ikke op af sig selv. Man siger at Absalon grundlagde København. Måske vil man i fremtiden kunne sige noget tilsvarende om Glen Nielsen, hans fantastisk familie og folk. 

I har gjort et fantastisk stykke arbejde – og I åbner dørene ikke blot for de bedste – men også for for helt almindelige hesteglade familier og nysgerrige. På den måde sætter I både vores kommune på landkortet og er med til at skabe endnu mere liv her rundt om os.

Tak for jeres kæmpe store indsats. Og tillykke med den nye flotte hal, som dette imponerende stævne indvier på aller fornemmeste vis. 

 

 

 

Comments